Vekkuli vetoketjupussukka on oikeasti aika ”vekkuli”, koska pussukan voi kääntää kangaskoriksi.

Vekkulin ”ensimmäinen painos” on valmistunut tilkkukurssille malliksi jo 2000-luvun alussa. Ihan sattumalta löysin tuon vanhan pussukan ja innostuin aiheesta uudelleen.
Suunnittelin Vekkuli-pussukan ”modernin version” ensin isomman neuletyön projektipussukaksi ja valmistin sen suikaletekniikalla.

Vekkuli on todella hauska tehdä ja kätevä käytössä. Olen ommellut erilaisia Vekkuli-pussukoita malleiksi kurssilaisille ja lisää on tulossa… Päivitän tätä artikkelia sitä mukaa kun pussukoita valmistuu.

Vekkuli-pussukka on ollut aiheena Kankaanpään opiston kesäkursseilla sekä kansalaisopistojen ”pitkillä kursseilla” syksyllä 2021. Voit katsella kurssilaisten ompelemia versioita Katrin tilkkukaverit -facebookryhmässä.

Vekkuli vetoketjupussukka

Suunnittelu, ohje ja mallityöt Katri Eskelinen

Ohjeen tähän ”vekkuliin” pussukkaan saat kursseiltani, tervetuloa mukaan!

Vekkuli-pussukan perusversio on ommeltu laadukkaista tilkkutöihin tarkoitetuista puuvillakankaista. Vahvikkeena näissä perusversioissa on ohutta Outi-tukikangasta tai tukevampaa Tiina-tukikangasta. Vahvikkeen valinta on tärkeä osa pussukan suunnittelua. Vetoketjuksi paras ratkaisu on metrivetoketju.

Vekkuli vetoketjupussukat suikaletekniikalla

Helppo suikaletekniikka antaa ilmettä näille isoille Vekkulipussukoille. Vahvikkeena valkoharmaassa Outi-tukikangasta ja roosan/sinisensävyisessä Tiina-tukikangasta.

Isoon pussukkaan mahtuu esimerkiksi suurempi neuletyö.

Vekkuli vetoketjupussukka villihanhet-kuviolla

Villihanhet-tilkkutekniikka toimii kivasti pussukan boordina. Ompelin tämän pussukan ruskan sävyissä kaksipuoleiseksi. Vahvikkeena on liimallista laukkuhuopaa.

Vekkuli vetoketjupussukka farkuista

Vanhoista farkuista syntyi projektipussukka pienemmille neuletöille. Kotitontut-kangas on ihan täydellinen pari ruskealle farkulle:)
Farkkukankaan vahvikkeena Tiina-tukikangasta.

Lue lisää:
20 ideaa kangaskorin ompeluun
Ompele puikkopussi -ohje
Katrin kurssit kansalaisopistoissa
Katrin verkkokurssit

Liity Katrin tilkkukaverit -facebookryhmään!

  • Ryhmässä voit julkaista ohjeillani tehtyjen käsitöiden kuvia.
  • Ryhmässä näet huiman määrän ohjeillani tehtyjä käsitöitä.
  • Kuulet ensimmäisenä uusista blogipostauksista, ohjeista ja verkkokursseista.

Samankaltaiset artikkelit