Vekkuli vetoketjupussukka on oikeasti aika ”vekkuli”, koska pussukan voi kääntää kangaskoriksi.

Vekkulin ”ensimmäinen painos” on valmistunut tilkkukurssille malliksi jo 2000-luvun alussa. Ihan sattumalta löysin tuon vanhan pussukan ja innostuin aiheesta uudelleen.
Suunnittelin Vekkuli-pussukan ”modernin version” ensin isomman neuletyön projektipussukaksi ja valmistin sen suikaletekniikalla.

Vekkuli on todella hauska tehdä ja kätevä käytössä. Olen ommellut erilaisia Vekkuli-pussukoita malleiksi kurssilaisille ja lisää on tulossa…

Vekkuli-pussukka on ollut aiheena Kankaanpään opiston kesäkursseilla sekä kansalaisopistojen ”pitkillä kursseilla” syksyllä 2021.

Vekkuli vetoketjupussukka

Suunnittelu, ohje ja mallityöt Katri Eskelinen

Ohjeen tähän ”vekkuliin” pussukkaan saat kursseiltani, tervetuloa mukaan!

Vekkuli vetoketjupussukka (verkkokurssi)

Ompele hauska Vekkuli-pussukka yksityiskohtaisten ohjeiden avulla. Saat koko kurssin sisällön heti käyttöösi ja voit opiskella silloin kun sinulle sopii.

Lue lisää kurssista!

Vekkuli-pussukan perusversio on ommeltu laadukkaista tilkkutöihin tarkoitetuista puuvillakankaista. Vahvikkeena näissä perusversioissa on ohutta Outi-tukikangasta tai tukevampaa Tiina-tukikangasta. Vahvikkeen valinta on tärkeä osa pussukan suunnittelua. Vetoketjuksi paras ratkaisu on metrivetoketju.

Vekkuli vetoketjupussukat suikaletekniikalla

Helppo suikaletekniikka antaa ilmettä näille isoille Vekkulipussukoille. Vahvikkeena valkoharmaassa Outi-tukikangasta ja roosan/sinisensävyisessä Tiina-tukikangasta.

Isoon pussukkaan mahtuu esimerkiksi suurempi neuletyö.

Vekkuli vetoketjupussukka villihanhet-kuviolla

Villihanhet-tilkkutekniikka toimii kivasti pussukan boordina. Ompelin tämän pussukan ruskan sävyissä kaksipuoleiseksi. Vahvikkeena on liimallista laukkuhuopaa.

Vekkuli vetoketjupussukka farkuista

Vanhoista farkuista syntyi projektipussukka pienemmille neuletöille. Kotitontut-kangas on ihan täydellinen pari ruskealle farkulle:)
Farkkukankaan vahvikkeena Tiina-tukikangasta.

Lue lisää:
Katrin kurssit kansalaisopistoissa
Katrin verkkokurssit

Liity Katrin tilkkukaverit -facebookryhmään!

  • Ryhmässä voit julkaista ohjeillani tehtyjen käsitöiden kuvia.
  • Ryhmässä näet huiman määrän ohjeillani tehtyjä käsitöitä.
  • Kuulet ensimmäisenä uusista blogipostauksista, ohjeista ja verkkokursseista.

Samankaltaiset artikkelit