Lumipallot tilkkupeitto parvekkeen sohvan suojaksi

Lumipallo-tekniikalla ommeltu, vanha tilkkupeitto sopii kauniisti parvekkeen sohvalle.

Olen ommellut peiton jo vuonna 2007 olohuoneen tummansinisen sohvan suojaksi. Peittoa on pesty ja pidetty todella paljon, mutta laadukkaista materiaaleista ommeltuna se on säilynyt siistinä. Tilkkupeitot vain paranevat käytössä, joten tälläkin peitteellä on vielä pitkä elämä edessään;)

Hillityistä ja toisiaan lähellä olevista sävyistä ommeltu tilkkutyö on helppo sijoittaa sisustukseen. Sohvanpäällisen tapauksessa hillitty tarkoittaa, että peiton värit on alunperin valittu tummansiniseen sohvaan sopiviksi. Tilkkupeiton värit ovat lähekkäisiä ja sen vuoksi peitto ”ei hyppää silmille” eli huoneen yleisilme pysyy rauhallisena. Lähempää katsellessa värit ja tilkkutyön kuvio kuitenkin erottuvat toisistaan.

Samaan sohvaryhmään olen ommellut myös torkkupeiton:
Pomsi torkkupeitto helpolla tilkkutekniikalla

Lumipallo-tekniikalla ommeltu tilkkupeitto

Ohje ja mallityö © Katri Eskelinen

Peitto on ommeltu mustista ja tummansinisistä kankaista. Vaikka työ on kaksivärinen, erilaisia kuoseja pitää olla useampia, jotta tilkkupinnasta tulee epäsymmetrinen.

Lumipallo-tilkkutyö on helppo ommella ja sopii hyvin myös ensimmäiseksi tilkkutyöksi. Kuvion mitoitusta voidaan muokata tarpeen mukaan.

lumipallo-tekniikalla ommeltu helppo tilkkupeitto
lumipallo-tekniikalla ommeltu tilkkupeitto

Kiinnostuitko lumipallo-tekniikasta tai tilkkupeiton ompelusta?

Katso myös:
Katrin kurssit kansalaisopistoissa
Katrin etäkurssit

Samankaltaiset artikkelit