Ompele puikkopussi tämän helpon ohjeen avulla. Kätevä säilytin pitää puikot ja virkkuukoukut järjestyksessä. Rullalle käärittävä puikkopussi menee pieneen tilaan ja mahtuu neuletyön kanssa projektipussukkaan.

Suunnittele oma puikkopussi sen mukaan mitä haluat siellä säilyttää. Jos sinulla on paljon neule- ja virkkuutarvikkeita, niin tee oma pussukka pyöröpuikoille, toinen sukkapuikoille ja kolmas virkkuukoukuille:-)

Ompele puikkopussi -ohje

Ohje ja mallityö Katri Eskelinen

Valitse kauniit ja aiheeseen sopivat puuvillakankaat.

Leikkaa nauhoja varten päällikankaasta 2 kpl 4 x 55cm suikaleita. Käännä suikaleiden reunat keskelle ja käännä vielä uudelleen, jotta nauhasta tulee nelinkertainen. Taittele molempien nauhojen toinen pää kauniisti. Ompele suora ommel nauhan reunaan ja silitä.

Leikkaa päällikankaasta ja vuorikankaasta 45 x 45 cm palat.
Aseta nauhat 15cm päähän vuorikankaan oikeasta yläkulmasta (kuten kuvassa). Aseta päällikangas vuorikankaan päälle oikeat puolet vastakkain.

Ompele kuvan mukaisesti. Jätä kääntöaukko.

Käännä työ oikeinpäin ja ”avaa” saumat siististi. Käännä kääntöaukkon kohdalta saumanvarat sisäänpäin ja silitä koko työ huolellisesti.

Taita puikkopussi kuvan mukaisesti ja merkitse lokerot. Ompelulinjojen merkkaamiseen voit käyttää vaaleille kankaille haihtuvaa merkitsemistussia tai veteen liukenevaa merkitsemistussia. Tummille kankaille sopii parhaiten tämä teräväkärkinen liitutäytekynä.
Mitoita lokerot oman tarpeen mukaan… Sukkapuikoille ja virkkuukoukuille hieman kapeammat ja pyöröpuikoille leveämmät lokerot. Ompele ensin työn reunat, samalla sulkeutuu myös kääntöaukko. Ompele lokeroiden tikkaukset. Muista aloittaa ja lopettaa kaikki ompeleet muutaman piston peruutuksella, jotta puikkopussi kestää käyttöä.

Laita puikot pussukkaan.

Käännä läppä puikkojen päälle.

Rullaa puikkopussukka ja sido kiinni nauhojen avulla.

Lue lisää:
Ompele käsityöpussukka -ohje
20 ideaa Kangaskorin ompeluun
Käsityöaiheiset puuvillakankaat
Katrin kurssit kansalaisopistoissa
Katrin verkkokurssit

Olisi kiva nähdä millaisen puikkopussin ompelit

  • Julkaise kuva puikkopussista instagramissa ja facebookissa #katrintilkkublogi.
  • Voit myös merkitä @katrintilkkukauppa julkaisuusi.

Liity Katrin tilkkukaverit -facebookryhmään!

  • Ryhmässä voit julkaista ohjeillani tehtyjen käsitöiden kuvia.
  • Ryhmässä näet huiman määrän ohjeillani tehtyjä käsitöitä.
  • Kuulet ensimmäisenä uusista blogipostauksista, ohjeista ja verkkokursseista.

Samankaltaiset artikkelit