Ompele koiralle hauska pyrstöpallo! Itse tehty lelu on koiralle mieleinen ja samalla voit hyödyntää vanhat farkut. Lelun ompelu on helppoa ja se onnistuu myös aloittelijalta.

Pyrstöpallo sopii aktiiviselle koiralle, joka tykkää juosta ja noutaa lelua. Pyrstön avulla lelu on helppo heittää kauas. Farkku on kestävää materiaalia, joten pyrstöpalloa voi myös huoletta kiskoa koiran kanssa.

Touhukas Osku-koira lupautui tekemään pyrstöpallolle kestotestin. Lelu saikin kovaa kyytiä… Vauhtia oli niin paljon, että kestotestin valokuvaaja ei tahtonut pysyä perässä;-) Osku totesi, että pystöpalloa voi kantaa ainakin kahdella tavalla: Pallosta sekä pyrstöstä. Pienemmille koira-kavereille lelun kantaminen on helpointa pyrstöstä. Kestotestin loppuraportin voit lukea tämän artikkelin lopusta.

Ompele koiralle pyrstöpallo

Suunnittelu, ohje ja mallityö Katri Eskelinen

Pyrstöpalloon tarvitaan farkun lahje ja tennispallo. Yhdet farkut riittävät (koosta riippuen) jopa neljän pyrstöpallon ompeluun. Pallo voi olla ihan tavallinen tennispallo tai koiran leikkeihin tarkoitettu tennispallo (saatavana koiratarvikeliikkeista).

Leikkaa farkuista kaksi mahdollisimman pitkää suikaletta, joiden leveys on noin 8cm. Aseta farkkusuikaleet kuvan mukaisesti. Jokainen neljästä haarasta on saman pituinen. Jos haluat palloon pidemmän pyrstön, voit jatkaa farkkusuikaleita pidemmiksi.

Ompele suikaleet kiinni toisiinsa ”risteyskohdasta”. Mikäli käytössäsi ei ole ompelukonetta, voit ommella suikaleet kiinni toisiinsa käsin.

Aseta farkkuristikko pöydälle ja pallo risteyksen keskelle.

Pyrstöpallon pyrstä ”letitetään neljällä” eli vastakkain olevien suikaleiden paikkaa vaihdetaan.
Käännä suikaleet kuvien mukaisesti.

Käännä suikaleet kuvien mukaisesti ja kiristä voimakkaasti.

Jatka samalla tavalla eli käännä aina vastakkaiset suikaleet ristiin ja kiristä voimakkaasti.

Jatka letittämissä niin pitkälle kuin mahdollista. Asettele suikaleiden päät nippuun ja tasoita tarvittaessa. Ompele usealla vierekkäisellä ompeleella, jotta pyrstöpallo kestää käytössä. Halutessasi voit ommella pyrstön myös käsin.

Pyrstöpallo on valmis. Sitten vaan leikkimään!

Lue lisää:
Koira-aiheisia kankaita
Uusia ideoita farkkuompeluun
Katrin verkkokurssit
Katrin kurssit kansalaisopistoissa
Ompeluohjeet

Osku-koiran arvion mukaan pyrstöpallo on kestävä ja toimiva lelu. Pyrstöpalloa voi huoletta lennättää, pureskella, kiskoa, ravistaa ja riuhtoa. Vain valokuvaaja eli tässä tapauksessa myös pyrstöpallon heittäjä sai huonoa palautetta. Pyrstöpallon heittonopeutta ja heittokestävyyttä pitäisi kuulemma treenata;-) Itseään kunnioittava kestotestaaja ei myöskään poseeraa ennenkuin testi on täysillä viety päätökseen.

Palkkioksi kestotestin suorittamisesta Osku sai pyrstöpallon omakseen. Kestotestin jälkeen hän myös malttoi poseerata valokuvaajalle.
KIITOS IHANA OSKU<3

Ompelitko pyrstöpallon koirakaverillesi?

Julkaise kuvat instagramissa ja facebookissa tunnisteella #katrintilkkublogi ja kerro mistä löysit ohjeen. Tägää myös @katrintilkkukauppa julkaisuusi tai laita linkki tänne ohjeeseen.

Katrin Tilkkukaverit -facebookryhmässä näet kaikki Katrin tilkkuiluun ja ompeluun liittyvät julkaisut sekä kuulet ensimmäisenä uusista ohjeista.
Ryhmässä voit myös julkaista valokuvia Katrin ohjeilla tehdyistä tuotteista.

Liity inspiroivaan facebook-ryhmään: Katrin tilkkukaverit

Samankaltaiset artikkelit