EL3 Puuvillakangas 275cm leveä -Tilkkupeiton taustakangas, violetti

27,00  /m

Tilapäisesti loppu

Kankaan leveys n. 275 cm.
Erittäin laadukas 100% puuvillakangas (ns. käsityöpuuvilla).

Saatavana vain 1,4m pala.
Kangas on tarkoitettu tilkkupeitteiden taustoiksi ja sen vuoksi emme myy sitä pienemmissä erissä.

Erikoisleveät puuvillakankaat pitää aina pestä ennen ompelua. Huomioithan että kangas kutistuu hieman.

Kankaan leveydestä johtuen kangas on ollut pakalla moninkerroin taiteltuna. Siksi kankaassa saattaa olla voimakkaista taitteita, jotka oikenevat vain pesussa.

Huomioithan, että sävy tietokoneesi näytöllä saattaa poiketa kankaan todellisesta sävystä.

Haluatko nähdä kaikki Tilkkukaupan puuvillakankaat?
Klikkaa tästä puuvillakangas -kategorian etusivulle.

Pesu- ja hoito-ohjeet puuvillakankaille:

  • Kirjopesu 30-40°c
  • Pestävä samansävyisten kankaiden kanssa
  • Ei voimakasta linkousta
  • Ei rumpukuivausta
  • Ei valkaisuaineita eikä kemiallista pesua
  • Kutistuu noin 2-4%
  • Silitys kahdella pisteellä

Suosittelemme kaikkien puuvillakankaiden esipesua sellaisessa lämpötilassa missä aiot kankaasta ommeltua tuotetta pestä. Pääsääntöisesti painokankaista ei lähde irtoväriä, mutta joskus väriä saattaa irrota.

Suosittelemme pesemään kankaat samansävyisten kanssa. Jos haluat sekoittaa erivärisiä kankaita samaan pesuun tai peset monivärisiä tuotteita ja/tai tilkkutöitä, suosittelemme käyttämään pesujen yhteydessä värisieppariliinoja. Useimmat kangasvalmistajat antavat puuvillakankaiden pesuohjeeksi 30-40 astetta, koska viileä pesu ei juurikaan kutista laadukasta kangasta. 30-40 asteen pesussa ”tilkkutyökangas”-tyyppisten puuvillakankaiden kutistumisprosentti on melko pieni (noin 2-3%). Huomioithan kuitenkin, että myös laadukas puuvillakangas kutistuu aina jonkun verran!

Omaa harkintaa käyttäen voit muokata valmistajan antamia hoito-ohjeita:

Puuvillakankaan voi pestä myös 60 asteessa, jolloin kangas saattaa kutistua enemmän. Siitä huolimatta esimerkiksi vauvojen ja pienten lasten tekstiilit kannattaa pestä 60 asteessa. Ohjetta kuumemmat pesulämpötilat saattavat myös haalistuttaa kankaiden värejä nopeammin kuin alhaisemmissa lämpötiloissa pestessä.

Käyttötarkoitus (esimerkiksi kangasmaskit) saattaa vaatia jopa 90 asteen pesua. Toistuvasti kuumissa lämpötiloissa pestynä kankaan painokuvio saattaa haalistua ja tietysti kangas kutistuu enemmän kuin alhaisemmissa lämpötiloissa pestessä.

Metallipainettuja kankaita (helmiäis-, hopea- tai kultakuvioiset) ei kannata pestä yli 40 asteessa, koska kuumassa painokuvion kiilto/hohde kuluu pois. Kiilteen kuluminen muuttaa hopeisen kuvion harmaaksi ja kultaisen kuvion beigeksi. Huomioithan, että metallipainettujen kankaiden kiilteet haalistuvat ajan myötä, vaikka kangas/tuote olisi pesty virallisen ohjeen mukaisesti.

Värikkäät kankaat pestään aina kirjopesuun tarkoitetulla pesuaineella. Tahranpoistoaineet ja valkaisuainetta sisältävät pesuaineet saattavat haalistuttaa kankaita.

Älä koskaan säilytä puuvillakankaasta ommeltua tuotetta likaisena vaan pese tuote heti kun siihen on tullut tahra. Pesua ei muutenkaan kannata vältellä, sillä esimerkiksi tilkkupeitteet vain paranevat toistuvissa pesuissa.

Useimmat puuvillakankaat voidaan tarvittaessa silittää puuvillan lämpötilalla eli kolmella pisteellä. Poikkeuksena metallipainetut kankaat, joita ei koskaan saa silittää ohjetta kuumemmalla silitysraudalla!
Puuvillakankaat siliävät parhaimmin höyryraudalla ja puuvillalle tarkoitetulla lämpötilalla eli kolmella pisteellä. Kokeile aina kankaan reunaan, jos päätät silittää kankaan virallista ohjetta kuumemmalla raudalla.

Joskus kankaan säilytys pakalla ja/tai taitettuna jättää kankaaseen voimakkaat taitteet. Mikäli taite ei oikene höyryraudalla silittämällä, niin kangas kannattaa pestä. Pesun jälkeen silitä kangas kosteana molemmilta puolilta.