Ompele karkkinyssykkä lahjaksi tai omaan kotiin somisteeksi. Pikkuinen Nyssykkä on kiva joulutuliainen ystävälle tai pikkulahja päiväkodin tädeille ja opettajille. Nyssykkään voit pakata saajan lempikarkkeja tai itse leivottuja pipareita. Tähän lahjaan ei tarvitse ostaa kiloa suklaakonvehteja, vaan pari kourallista riittää oikein hyvin;)

Nyssykkää voi käyttää molemmin puolin. Valitse siis kaksi erilaista kangasta, jotka sopivat kauniisti toisiinsa.

Nyssykkä -helppo ompeluohje

Ohje ja mallityöt Katri Eskelinen

Tarvikkeet:

Leikkaa päällikankaasta ja vuorikankaasta ympyrät. Käytä kaavana esimerkiksi 24cm ruokalautasta. Leikkaa tukikankaasta pienet palat ja silitä ne päällikankaan nurjalle puolelle kuvan mukaisesti. Merkitse napinläpien paikat tukikankaiden keskelle.

Ompele napinlävet merkittyihin kohtiin. Voit ommella napinlävet tukikankaan puolelta tai kankaan oikealta puolelta (kuten kuvassa). Tutustu oman ompelukoneesi ohjekirjaan jos napinläven ompelu ei ole entuudestaan tuttua.

Leikkaa napinlävet auki.

Aseta nyssykän ympyräpalat oikeat puolet vastakkain ja ompele ne kiinni toisiinsa. Jätä nuolen osoittamaan kohtaan pieni kääntöaukko.

Leikkaa saumanvarat pienemmiksi, jotta nyssykkä kääntyy kauniisti. Kääntöaukon kohdalle (ja hieman sen molemmin puolin) voit jättää saumanvarat ennalleen, jotta kääntöaukon sulkeminen on helpompaa.

Käännä nyssykkä oikeinpäin. Käännä kääntöaukon reunat sisään päin ja avaa saumat huolellisesti. Silitä höyryraudalla.

Ompele tikkaukset Nyssykän reunaan punaisten nuolten mukaisesti. Aloita ommel siten, että kääntöaukko sulkeutuu ensin. Ompele toinen tikkaus noin 1,5 cm:n päähän reunatikkauksesta.

Pujota silkkinauha paikoilleen. Karkkinyssykkä on helppo säilyttää ja pestä suorana, jätä siis nauha niin pitkäksi että voit myöhemminkin oikaista karkkisäkin suoraksi.

Kiristä nauhoista Nyssykkä muotoonsa.

Sido silkkinauhan päät rusetille. Tee vielä toinenkin rusetti (ja ehkä kolmas), jotta saat pitkät nauhanpäät aseteltua kauniisti.

Katso myös:
Jouluiset puuvillakankaat
Katrin kurssit kansalaisopistoissa
Katrin verkkokurssit

Lisää vinkkejä jouluisiin ompelutöihin:
Opi ompelemaan kangaskori yksityiskohtaisen ohjevideon avulla
Ompele tilkuista ihanat punatulkut

Samankaltaiset artikkelit