kalanruoto tilkkutyöt

Tammikuun 2022 kurssit aloitettiin tuttuun tapaan jämätilkkuprojektilla. Tekniikaksi valitsin kalanruotokuvion. Kalanruoto sopii sekä pieniin että isompiin tilkkutuotteisiin, koska palojen mitoitusta on helppo muokata.

Kalanruoto tilkkutyö sai nimensä kaikille tutun parkettikuvion mukaan. Kalanruotokuvio on tyylikäs klassikko, jota voimme hyödyntää kodin sisustuksessa myös ilman suuritöistä lattiaremonttia;)

Lisään artikkeliin kuvia ja tekstiä, kun mallitöitä valmistuu.
Tulossa on kaikkea kivaa! Pienistä paloista valmistunee kalenterin päälliset. Lisäksi ompelen kauppakassia ja kissanpeittoa.

Kalanruoto tilkkutyynyt

Ohje ja mallityöt Katri Eskelinen

Ohje on saatavana kursseiltani kansalaisopistoissa.

Ompelin uudet päälliset niskatyynyihin. Pitkulainen tyyny on kätevä lukiessa ja neuloessa. Tämä mustaharmaa sopii makuuhuoneen sisustukseen.
Kuten kuvasta näet, kalanruoto -kuvion voi tehdä myös pienemmällä kangasvalikoimalla. Kolmella värillä ommeltu kalanruoto on moderni.

kalanruoto tilkkutyöt ohje

Hieman pienemmistä tilkuista valmistui kalanruotokuvion hempeä versio. Tyynyn tilkkupinta on ommeltu jämätilkuista siten, että lopputulos on ”tasaisen epäsymmetrinen”. Jämätilkkutyössä saa ja pitääkin olla paljon erilaisia tilkkutyökankaita. Mitä enemmän käytät erilaisia kankaita, sen helpompi on ”tasainen epäsymmetria” saavuttaa.
Valmiin jämätilkkutyön ilmettä voi rauhoittaa tummalla kehyksellä.

Lue lisää:
Katrin kurssit kansalaisopistoissa

Jämätilkkuiluun sopivia ohjeita:

Samankaltaiset artikkelit